Vaccination

Sæson 2022/2023/2024

Du kan ikke længere blive Covid-19 vaccineret i Lægehuset

Vaccinationsprogrammet for efterår- og vintersæsonen 2022/23 er afrundet pr. 1 marts, men der er fortsat mulighed for nogle særlige grupper at blive vaccineret mod covid-19, log på  www.vacciner.dk for at læse mere

Influenza vaccination, Ring og bestil tid på telefon 86 33 42 11

Hvis du allerede har en tid i lægehuset i anden anledning, kan influenzavaccinen i samme konsultation

Mød fortsat kun op i Lægehuset hvis du ikke har virussymptomer der kunne være Covid-19, hvis du er i tvivl, skal du kontakte Lægehuset på telefon 86334211.

Gratis influenzavaccination:
Influenzavaccination
Den 1. oktober hvert år markerer begyndelsen af influenzasæson og dermed også lanceringen af det gratis tilbud om influenzavaccination til visse persongrupper.
Ifølge Bekendtgørelse om gratis influenzavaccination til visse persongrupper, har følgende personer med bopæl i Danmark ret til gratis influenzavaccination:

 • Personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år
 • Børn i alderen 2-6 år
 • Førtidspensionister
 • Kronisk syge med følgende lidelser, efter lægelig vurdering:– kroniske lungesygdomme
  – hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)
  – diabetes 1 eller 2
  – medfødt eller erhvervet immundefekt
  – påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  – kronisk lever- og nyresvigt
  – andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Svært overvægtige (vejl. BMI > 40) efter lægelig vurdering
 • Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Husstandskontakter til svært immunsupprimerede patienter (medfødt eller erhvervet immundefekt) efter lægelig vurdering.

Tilbud om gratis vaccination gælder fra 1. oktober og året ud, for gravide i 2. og 3. trimester dog til udgangen af februar.

Privat Influenzavaccination:
Inklusiv vaccinationshonorar  kr. 250,00 - tilbydes kun hvis det har været muligt at opkøbe vacciner hos Statens Serum Institut.

Gratis vaccination mod pneumokokker til borgere i særlig risiko

Pneumokokker er en gruppe bakterier, der i visse tilfælde kan give alvorlig sygdom. For at beskytte sårbare borgere er vaccination mod pneumokokker gratis for alle, der er fyldt 65 år, børn og voksne med visse kroniske sygdomme og andre borgere, som er i særlig risiko. Tilbuddet gælder til og med d.15. januar 2023. Vi forventer der vil opstartes et nyt tilbud om vaccination pr. 1.10.2023