Vaccination

Sæson 2021/2022

Covid vaccination i Lægehuset

Du kan nu blive vaccineret mod COVID-19 i Lægehuset Trustrup. Vi vaccinerer alle, der har modtaget en invitation til vaccination fra Sundhedsstyrelsen. Vi vaccinerer i grupper af 6-10 personer, hvorfor du ikke selv frit kan vælge, hvornår du vil vaccineres.

Ring eller skriv til os, hvis du ønsker at blive vaccineret i lægehuset.

Vi vaccinerer i grupper af 6-10 personer, hvorfor du ikke selv frit kan vælge, hvornår du vil vaccineres.

Influenza vaccination

Statens Serum Institut garanterer desværre ikke, at der er nok vacciner til alle, hvorfor de mest sårbare skal vaccineres først.

Læs med her, hvis dit barn er mellem 2 og 6 år: Børn 2-6 år er anbefalet at blive influenzavaccineret. Vaccinen har vi desværre ikke fået leveret endnu, derfor skal du, hvis du ønsker at dit barn bliver vaccineret, ringe til Lægehuset på telefon 86334211 ml. 12-13 eller via vores hjemmeside for at blive skrevet på en venteliste.

Læs med her, hvis du er mellem 7 og 64 år: Nu er det tid til influenzavaccination, HVIS du har en kronisk sygdom eller anden tilstand, som vi eller en anden læge tidligere har vurderet som værende berettiget til gratis influenzavaccination samt gravide i 2. og 3. trimester,

Vi vaccinerer på følgende dage uden tidsbestilling i tidsrummene: 8-10, 11-13 eller 14-15.

Patienter med fødselsdag i: januar, februar, marts og april: Tirsdag d. 5-10-2021

Patienter med fødselsdag i: maj, juni, juli og august: Onsdag d. 6-10-2021.

Patienter med fødselsdag i september, oktober, november og december: Torsdag d. 7-10-2021.

Hvis du allerede har en tid i lægehuset i anden anledning, kan influenzavaccinen gives her og du skal således ikke møde op jfr. ovenstående.

OBS det er et krav, at du bærer mundbind ved fremmøde på en af ovenstående dage.

Mød fortsat kun op i Lægehuset hvis du ikke har virussymptomer der kunne være Covid-19, hvis du er i tvivl, skal du kontakte Lægehuset på telefon 86334211.

Patienter der tilhører denne aldersgruppe og ikke har en kronisk sygdom, kan først blive influenzavaccineret efter d. 23.10.2021. Ønsker du en vaccination skal du kontakte Lægehuset på telefon 86334211 ml. 12-13 eller via vores hjemmeside mhp., at blive skrevet på venteliste til vaccination.

Statens Serum Institut garanterer desværre ikke, at der er nok vacciner til alle, hvorfor de mest sårbare skal vaccineres først.

Læs med her, hvis du er mellem 65 og 81 år (obs. Sundhedsstyrelsen har ændret årgangen til 65-81): Nu er det tid til influenzavaccination! Vi vaccinerer alle vores patienter i alderen 65-81 på følgende dage uden tidsbestilling i tidsrummene: 8-10, 11-13 eller 14-15.

Patienter med fødselsdag i: januar, februar, marts og april: Tirsdag d. 5-10-2021.

Patienter med fødselsdag i: maj, juni, juli og august: onsdag d. 6-10-2021.

Patienter med fødselsdag i september, oktober, november og december: torsdag d. 7-10-2021.

Hvis du allerede har en tid i lægehuset i en anden anledning, kan influenzavaccinen gives her og du skal således ikke møde op jfr. ovenstående.

OBS det er et krav, at du bærer mundbind ved fremmøde på en af ovenstående dage.

Mød fortsat kun op i Lægehuset hvis du ikke har virussymptomer der kunne være Covid-19, hvis du er i tvivl, skal du kontakte Lægehuset på telefon 86334211 eller via vores hjemmeside.

Læs med her, hvis du er 82+ år eller pårørende til en patient 82+år

Nu er det tid til influenzavaccination!

Ældre fra 82 år skal have en anden vaccine end andre, denne har vi desværre ikke fået leveret endnu, hvis du ønsker at blive vaccineret, skal du ringe til Lægehuset på telefon 86334211 ml. 12-13 for at blive skrevet på en venteliste eller kontakte os via vores hjemmeside.

Privat Influenzavaccination:
Inklusiv vaccinationshonorar  kr. 250,00

(I perioden 1. oktober til 22. oktober 2021 er vacciner til influenzavaccination forbeholdt målgruppen for gratis influenzavaccination, ring eller skriv til lægesekretæren hvis du ønsker at blive skrevet op til privat betalt influenzavaccination)

Gratis influenzavaccination:
Influenzavaccination
Den 1. oktober markerer begyndelsen af influenzasæson og dermed også lanceringen af det gratis tilbud om influenzavaccination til visse persongrupper.
Ifølge Bekendtgørelse om gratis influenzavaccination til visse persongrupper, har følgende personer med bopæl i Danmark ret til gratis influenzavaccination:

 • Personer, der på vaccinationstidspunktet er fyldt 65 år
 • Børn i alderen 2-6 år
 • Førtidspensionister
 • Kronisk syge med følgende lidelser, efter lægelig vurdering:– kroniske lungesygdomme
  – hjerte- og karsygdomme (undtaget isoleret forhøjet blodtryk)
  – diabetes 1 eller 2
  – medfødt eller erhvervet immundefekt
  – påvirket respiration på grund af nedsat muskelkraft
  – kronisk lever- og nyresvigt
  – andre kroniske sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Svært overvægtige (vejl. BMI > 40) efter lægelig vurdering
 • Personer med andre alvorlige sygdomme, hvor tilstanden ifølge lægens vurdering medfører, at influenza udgør en alvorlig sundhedsrisiko
 • Gravide i 2. og 3. trimester
 • Husstandskontakter til svært immunsupprimerede patienter (medfødt eller erhvervet immundefekt) efter lægelig vurdering.

Tilbud om gratis vaccination gælder fra 1. oktober og året ud, for gravide i 2. og 3. trimester dog til udgangen af februar.